Let's inherit the Earth

Ett absurt äventyr i det karibiska paradiset

Ruttnande sjögräs driver mot lyxiga strandvillor någonstans i Karibien. Villorna ägs av den skotska familjen Mucklefanny och den svenska familjen Karré. Sköldpaddorna fastnar i sjögräset, men det är familjernas minsta bekymmer. De är mer oroade över hur det illaluktande sjögräset kommer att påverka värdet på deras fastigheter och kvaliteten på deras cocktails.

I de skotska högländerna bunkras vapen, gummibåtar och Marmite i händelse av en ”händelse”. Och mycket riktigt, Nordsjön svämmar över och vänder upp och ner på hela norra Europa.

De svenska skogarna brinner. Josef, Tuva och och deras barn Lukas packar ihop sina saker medan elden närmar sig.

Flyktingarna från elden och översvämningen möts i vildmarken, osäkra på i vilket land de befinner sig i. Sköldpaddorna simmar för sina liv samtidigt som de västerländska fastighetsägarna muteras och välkomnar havet som börjar nå deras balkonger. Vad är en sköldpaddas favoritdrink?

Profilteatern ger tillsammans med skotska Dogstar Theatre Company en humoristisk och absurd föreställning där klimatvetenskap och verklighet skruvas till bristningsgränsen. Let’s Inherit the Earth har urpremiär på The Fringe - den stora rfestivalen i Edinburgh i augusti 2018. Efter en lång höstturné i Skottland kommer uppsättningen till Sverige och Umeå.

Föreställningen spelas på engelska med svensk textning.

När 9 – 11 november

Var Profilteatern, Umestan

Genre Föreställning, Teater

Längd ca 1 timme, 20 min