Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Hoota

Broder försvunnen


Hur mycket är vi beredda att offra för att överleva och för att rädda de som står oss närmast?


Amer Hlehels internationella succé ”Taha”, knockade Umeåpubliken hösten 2020. Nu är han tillbaka. Aktuellare än någonsin.

Bassel är charmig, ödmjuk och godhjärtad. En vanlig man som lever ett helt vanligt liv. Men så förändras allt. Hans bror försvinner under ett inbördeskrig och det blir Bassels uppgift att hitta honom. Sökandet leder honom på en omvälvande resa där han ställs inför moraliska dilemman, val och situationer som annars vore helt otänkbara. Publiken följer Bassel under hela färden och finns med vid varje beslut han tvingas ta.

Hoota av och med Amer Hlehel handlar om människans kreativitet för att överleva. Amer Hlehel har hyllats och belönats för sin förmåga att blanda djupaste allvar och glödande engagemang med fint avvägd humor. För regin svarar den internationellt erkände regissören och dramatikern Amir Nizar Zuabi. Genom hans regi lyfts i pjäsen en obekväm sanning – hur vi måste kompromissa med vår medmänsklighet och moral för att rädda oss själva och de som står oss närmast.

Pjäsen spelas på engelska och textas till svenska.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 27 November

Where Studion, Umeå Folktes Hus

Price 85 - 170 kr

Genre , Theater

Length 1 tim, 10 min

Organizer Umeå Teaterförening, ABF

Text: Amer Hlehel
Regissör: Amir Nizar Zuabi
Ljus: Muaz Muhammad

Medverkande: Amer Hlehel

Sunday 27 November

16:00 - Studion, Umeå Folktes Hus

Prices

Ordinarie: 170 kr

Scenpass: 130 kr

Student: 150 kr

Ungdom: 85 kr

No events matched entered search criteria.