Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Julfest med Franska Trion

En rödsvart jul med Franska Trion

Kom på julfest med Franska Trion! Juligt och stökigt, med glögg och upp- och nedvända julgranar, blir det när Kulturföreningen Humlan och Umeå Teaterförening avslutar höstsäsongen med en rejäl julfest!

FRANSKA TRION
Franska Trion har sedan starten 2002 kommit att bli ett kultförklarat band på den svenska musikscenen. Stilen är svår att beskriva men lätt att tycka om. Någon slags jazzrockblues som inte riktigt passar in i något fack men hör hemma överallt. Frontfiguren Matti Ollikainens innerliga och helt oförställda röst driver fram texter om sorg, extas, mörker och komik, där det banala och allvarliga blir lika angeläget. Rytmerna och rimmen forsar fram och exploderar i liveframträdandena som trion länge uppmärksammats för. På Studion varvas nya låtar med favoriter från 2011 års magiska julskiva "Våra mest älskade julsånger" och ingen kommer att kunna motstå att vaggas in i Trions rödsvarta julstämning.

KUNGENS RIDER FEAT. PSYKKÖREN
Som uppvärmning inför Franska trion inleds kvällen med ett alldeles särskilt samarbete mellan två av Umeås finest musikakter. Det gäller inga mindre än Kungens Rider och Psykkören!

Psykkören har i många år tagit sig an ett brett antal genrer där allt från boyband till soul förgyllts av deras oklanderligt vackra stämsång. Kören startades av psykologstudenter men blev snabbt så populär att den nu ger plats åt alla som gillar att sjunga och ha roligt, och därmed även Umeås egna alt-rockhopp - Kungens Rider. Med svenska texter och dansanta basgångar kännetecknade av ett vemod karaktäristiskt för den kalla och karga staden har Kungens Rider tänt en egen stjärna på den svenska indie-himlen.

Tillsammans har de nu gått ihop för att i ett storslaget manér omsluta er med tonerna av den perfekta balansen av sköra stämmor och distade elgitarrer. Klangfärgen är röd-svart. Tomten är död och återuppstånden. Julen är här.

RIMSTUGA MED TORA & ELVIRA
Umeås käraste komikerduo består av Tora Larsson och Elvira Lander! På vår julfest träder de in för att hjälpa oss med våra klurigaste julklappsrim, kanske kritisera våra tänkta julklappar en aning, och såklart göra det dom kan bäst och mest: bjuda på riktigt bra humor.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 14 December

Where Studion, Umeå Folkets Hus

Price 195 - 245 kr

Age restriction 18

Genre , Christmas, Comedy, Music

Length Helkväll!

Organizer Umeå Teaterförening och Kulturföreningen Humlan

Kungens rider och Psykkören
Franska Trion
Tora Larsson och Elvira Lander

Saturday 14 December

19:00 - Studion, Umeå Folkets Hus

Prices

Ordinarie: 245 kr

Scenpass: 195 kr

Medlem Humlan: 195 kr

4 – 15 Dec

Tillbaka innan midnatt

9 Dec

Riddare av tusen äventyr

10 – 11 Dec

De oroliga

14 Dec

Julfest med Franska Trion

17 Dec

Kraja - Isen sjunger

11 Jan

The Met: Live in HD - Wozzeck

15 Jan

Bye bye bror

24 – 25 Jan

Cullberg - The Listeners

26 Jan

Live from Bolshoi

3 Feb

Pappa, make och krigsförbrytare

5 – 6 Feb

Den kosmiska havsträdgårdspassagen

8 Feb

Live på Bio - Kungliga Operan - La Traviata

14 Feb – 21 Mar

Klungan - Toppa jaget

1 Mar

Live på Bio - Agrippina

15 Mar

Live på Bio - Den Flygande Holländaren

1 Apr

En kväll med Hasse och Tage

3 Apr

1900 – En audiovisuell föreställning

7 Apr

Närheten

19 Apr

Live på Bio - Porgy & Bess

30 Apr – 1 May

ART

27 May

The Sea Within

No events matched entered search criteria.