Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Teaterbuss - Wendy & Peter Pan

Följ med till Medlefors och årets sommarteater Wendy & Peter Pan med Västerbottensteatern. En Musikalföreställning för alla åldrar, fritt efter den klassiska berättelsen om landet Ingenstans.

I alla biljettkategorier ingår teaterföreställning, buss och lunch på Medlefors folkhögskola.

Hålltider:
11:00 Samling på Operaplan, Umeå
11.15 Buss avgår från Operaplan, Umeå. På bussen erhålles numrerade föreställningsbiljetter
13.30 Ankomst till Medlefors folkhögskola och lunch
15:00 Föreställningen Wendy & Peter Pan
17:30 Föreställningen är slut
17.50 Bussen avgår från Medlefors
20:00 Ankomst Umeå

Wendy är mitt i en frigörelse från barndomshemmet. Hon känner sig instängd och längtar efter gemenskap. Wendys sätt att hantera sin familjesituation med att ta hand om sina mindre syskon är att underhålla dem med historier om den trotsiga figuren Peter Pan som säger sig aldrig kunna bli vuxen. Trots gemenskapen med de yngre syskonen söker Wendy häftigare utmaningar och de oroliga föräldrarna är besvärade av hennes nattliga promenader och försöker hindra henne från att umgås med ungdomsgänget som hänger på deras gata.

En kväll när Wendy ser efter syskonen får den spännande fantasivärld de fyller sitt liv med plötsligt liv. Tillsammans med den flygande Peter Pan kastas de in i en omtumlande resa på liv och död.

I föreställningens blandas precis som i Barries berättelse absurd humor med halsbrytande dramatik men pjäsen berör även vemod och saknad. Vilka människoöden döljer sig egentligen under den perfekta fasad som finns i Wendys barndomshem? En berättelse om att bli vuxen eller att vägra bli det, om att utmana sina rädslor, men också om att ett smärtsamt avsked kan vara nödvändigt för att hitta nya vägar. Men framförallt är det en berättelse om att ge sig hän i sin vildaste fantasi.

I Wendy och Peter Pan i regi av Annika Kofoed, fylls scenen av en stor ensemblen med en blandning av skådespelare och dansande musikalartister. Ett kärt återvändande för den publik som tidigare sett Ringaren i Notre Dame är P-O Nilssons medryckande låtar som stannar kvar hos publiken långt efter att de lämnat teaterläktaren.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 17 June

Where Medlefors Folkhögskola, Skellefteå

Price 395 - 595 kr

Genre , Family, Music, Musical, Theater

Length 9 timmar t/r

Organizer Umeå Teaterförening

MEDVERKANDE:

Jessica Allmo, Ingrid Andersson, Oliver Bjurström, Stefan Clarin, Matilda Dahlén, Emilia Ekström, Stefan Ekström, Alfred Grönkvist, Joel Götell, Anna Kanwar, Heidi Laakso, Erika Laisfeldt,  Cecilia Lundmark, Malin Morin, Agnes Oldberg, August Persson, Susanne Sundqvist Bergkvist, André Vingård och Malin Vispe.

31 May – 1 Jun

Midsommarnattsdröm

6 Jun

En blågul cabaret

15 Jun

Spelman på taket

3 Sep

Circus Baobab - Yé!

9 Oct

VUXENLEKAR - En standup om att inte vilja bli stor

1 – 2 Nov

Monstrets tid

No events matched entered search criteria.