Anna Blomberg sjunger ut

Anna Blomberg i ny show

En av Sveriges främsta komiker åker äntligen på turné med Riksteatern! Anna Blomberg tar med sig flera av sina mest älskade karaktärer och gör show av längtan efter att höra till.

Maria Montazami, Kåta Gun, Drottning Silvia och Annie Lööf – nu får vi återse några av hyllade imitatören Anna Blombergs mest omtyckta karaktärer. I en komisk, varm och lite sorgsen show får vi också stifta bekantskap med flera nya figurer i hennes persongalleri. Alla har de en sak gemensam: längtan efter sammanhang och gemenskap.

I Anna Blomberg sjunger ut utspelas en rörande kamp för att slippa vara ensam. För att råda bot på sin enslighet ställer Kåta Gun upp i Gifta vid första ögonkastet, Drottning Silvia tar teaterlektioner och Birgitta Bollerud gör allt för att få sina motvilliga arbetskamraters uppmärksamhet. Kan ett kalas göra tricket?

Med Blombergs unika humoristiska finess pendlar föreställningen mellan svärta och skratt. Och när det blir alldeles för läskigt att möta sina inre rädslor, ja, då talar ingen mindre än Astrid Lindgren till oss med sin lugnande röst

Anna Blomberg slog igenom med succéserien Kvarteret Skatan och humorprogrammet blev starten på hennes karriär. Sedan dess har hon gjort sig känd för sina träffsäkra karaktärer och imitationer av kända personer. Genombrottet för den breda publiken kom när hon tolkade de svenska Hollywoodfruarna i tv-programmet Robins.

För regin i Anna Blomberg sjunger ut står Paula McManus som tidigare har skrivit och regisserat pjäserför bland annat Teater Västmanland, Dalateatern, Teater Scenario och Ung Scen Öst, där hon även är ny konstnärlig ledare.

På scen ser vi, förutom Anna Blomberg, musikerna Birgitta Henriksson och Kristoffer Bäckström samt skådespelaren Mårten Andersson. Musiken och låtarna är komponerade av Christoffer Karlsson.

COVID-19 information:

För allas trygghet följer arrangören den lokala utvecklingen av Covid-19, och de åtgärder som föreskrivs av lokala myndigheter samt eventuellt ytterligare försiktighetsåtgärder kommer att vidtas. Genom att köpa biljett till detta evenemang samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget, vilket kan inkludera, men inte begränsas till, att bära munskydd och/eller uppvisa bevis på vaccinationsstatus. Uppdatera dig regelbundet på evenemanget och arenans hemsida då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

När 25 april

Var Idun, Umeå Folkets Hus

Genre Föreställning, Humor, Teater

Längd ca 2 timmar (Paus)

Arrangör Umeå Teaterförening

Manus: Anna Blomberg och Paula McManus
Regi: Paula McManus
Ljuddesigner/kompositör: Christoffer Karlsson

Scenograf: Julia Herskovits
Dramaturg från Riksteatern: Jani Lohikari

Medverkande: Anna Blomberg, Birgitta Henriksson, Kristoffer Bäckström, Mårten Andersson

Produktion: Riksteatern

måndag 25 april

kl 19:00 - Idun, Umeå Folkets Hus

Student: 125 kr

Ungdom: 125 kr

Elisabeth gets her way

7 – 8 feb

Lunch- / middagsteater - Frihet, jämlikhet och nalta tro

Middagsteater - Hans-Ola Stenlund: Skuggan

Smältande

Pianotopografier

Stortorget

Opera på bio - Rigoletto

25 – 26 feb

Pippi Långstrump

Väninnan

Ædnan

Chotto Xenos

Opera (live) på bio - Ariadne på Naxos

Lunch- / middagsteater - Dansa Rennie!

Hitta hem

Alice i underlandet

Head Peace

Rotterdam