BLKDOG - Inställd

Om att slå sig in i vuxenvärlden

BLKDOG är en resa in i psykets allra mörkaste rum. En djupdykning i ett inre slagfält och den hopplöshet och rädsla en ung person erfar inför mötet med vuxenlivet. Skrämmande och kraftfullt låter Botis Seva publiken drabbas av sin knivskarpa koreografi och grymma dansare.

Botis Seva är namnet på allas läppar, ett nytt namn på den brittiska stjärnhimlen. Med djärva rörelser och en rå framtoning blandar han hiphop med samtida dans. Tillsammans med sitt kompani Far From the Norm har han gjort sig känd för sin nyskapande koreografi och många menar att han pekar väg för en ny form av samtida dans.

BLKDOG gestaltar den ultimata jakten på acceptans där dansarna iklädda (skyddande? döljande?) vadderade huvor, rycker runt scenen med en robotlik tajming och hisnande exakthet. Påeggade av Torben Lars Sylvests bultande musik verkar de digitalt manipulerade, fast i plötsliga stillbilder eller fångade i en snabbspolningseffekt.

BLKDOG är ett spännande arbete om förtvivlan – känslomässigt rörande och med känslomässiga rörelser imponerar Far From the Norm när de inleder en helt ny era av dans.

Introduktion kl 18.00 i Bistron, Norrlandsoperan

När 22 – 23 oktober

Var Black Box, Norrlandsoperan

Genre Dans

Längd 1 timme och 5 minuter

Arrangör Norrlandsoperan i samarbete med Umeå Teaterförening

Koreograf: Botis Seva
Kreativ producent: Far From The Norm – Lee Griffiths
Musik: Torben Lars Sylvest
Ljus: Tom Visser
Kostym: Ryan Dawson Laight
Dansare: Far From The Norm – Victoria Shulungu, Naïma Souhaïr, Hayleigh Sellors, Jordan Douglas, Joshua Nash, Shangomola Edunjobi, Ezra Owen
Foto: Camilla Greenwell

BLKDOG är producerad av Far From The Norm och Sadler’s Wells med stöd från Arts Council England

Cold Blood - Inställd

11 dec – 15 jan

Teaterresa: Musikanternas uttåg - Fullbokad!

Julfest med Franska Trion

Dans (live) på bio - Svansjön

Outlines

Sörjen som blev