Carl-Einar Häckner - I för långt borta land

Carl-Einar Häckner till Väven i oktober

Nya succéföreställningen "I för långt borta land" kommer till Umeå och Väven. Sedan premiären på Aftonstjärnan i Göteborg oktober 2021 har föreställningen varit en publiksuccé. Under våren 2022, har Carl-Einar börjat turnera Sverige runt.

Den 21, 22 oktober är det Umeåbornas tur att få uppleva hans unika mix av förvillande magi, hejdlös humor, storytelling, ljuv musik och inte minst hans fantastiska passion för trolleri.

Föreställningen tar sitt avstamp i farmors vardagsrum och en borttrollad Ramlösa-kapsyl - en kapsyl Carl-Einar fortfarande letar efter.

Min föreställning handlar om drömmar, tror jag. Jag sov när jag skrev den. Dramaturgin är som i en dröm. Tankarna kröker sig kring hörn. Husen står snett i en dal. Drömmen jag en gång hade har blivit en hägring i öknen vid en sjö. Kommer jag bara dit ska jag släcka min törst...

Jag håller humorn i handen på resan. Mirakler avlöser varandra. Ett vansinne där svärtan smyger sig in och blir till humor och där drömmens oförutsägbarhet är en ledstjärna.

Carl-Einar Häckner

Sagt om föreställningen:

"Mästerligt kombinerar Häckner sitt virtuosa artisteri med situationskomik, tilltrasslade transportsträckor, vars moment erbjuder åtskilliga tillfällen till skrattexplosioner". Mats Hallberg, Kulturbloggen.com, 1 nov 2021

När 21 – 22 oktober

Var Vävenscenen

Genre Föreställning, Humor, Magi, Musik, Show

Längd ca 2 tim, 30 min (Paus)

Arrangör Umeå Teaterförening & ABF

Av & med: Carl-Einar Häckner