Chefen - INSTÄLLT

Bitterljuv chefskamp på kontoret

En omorganisation blir starten på en infekterad maktstrid mellan företagets chefer. Situationen spårar snart ur. Chefen är ett absurt, komiskt och mörkt kontorsdrama om våra innersta begär.

Den nyanställda mellanchefen Jenny längtar efter något omstörtande. Hon vill driva igenom storslagna visioner på det stora företaget. Men snart sugs hon in i ett nästintill obegripligt maktspel i den stenhårda chefshierarki som råder. Likt en blodtörstig maffia släntrar cheferna mellan lunchrestaurangen och mötesrummen. Och ur företagets dunkla djup bubblar känslokladd, kött och tjafs upp som inte alls ryms i de styrdokument och mallar som hon ska jobba efter. Vad den ambitiösa Jenny dessutom inte anar är att hon själv på ett snuskigt och smutsigt sätt ska bli orsak till sin egen undergång.

Chefen är en absurd komedi om mänskliga begär och maktrelationer. En surrealistisk samtidsskildring på managementspråk. Det handlar om kroppar och kostymer, om att dominera och domineras. Och om porriga skräpmail, uppfuckade powerpoint-presentationer och medarbetarsamtal från helvetet.

Malin Axelsson är dramatiker, regissör och prosaförfattare. Som chef på Sveriges Radio Drama har hon bland annat skrivit och regisserat succé-serierna Cheferna och
Kraschen. Hennes stora genombrott som teaterdramatiker kom 2005 med Jösses flickor – återkomsten, för Stockholms Stadsteater. Som konstnärlig ledare för Ung scen/ öst har hon skapat flera hyllade föreställningar och 2015 debuterade hon med kritikerrosade romanen Anropa, som året därpå erhöll Mare Kandrepriset.

Huvudrollen som mellanchefen Jenny spelas av Frida Hallgren. Hon slog igenom stort med Kay Pollaks Så som i himmelen 2005 och har under sin karriär gjort roller för film, tv och teater.

Chefen är en samproduktion mellan Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern.

När 13 november

Var Vävenscenen

Genre Föreställning, Teater

Längd ca 2 h, 40 min (Paus)