Stäng

Du skickas nu till Ticnet

Hoppas bokningen gick bra!

Din webbläsare blockerar popups

Öppna i webbläsare

Emil Jensen - Sånger och snack

Emil Jensen sätter ljus på det snillrika livet på jorden

”Sånger och snack (som lyktor i mörkret)” – med en av Sveriges mest lysande scenkonstnärer. Emil Jensens föreställning kastar publiken mellan melankoli och hopp, allvarliga globala ämnen och komiska personliga berättelser, i en blandning som inte lämnar någon oberörd.

Alla som sett Emil trollbinda sin publik genom åren har upplevt hans unika blandning av musik och ordtrolleri, allvar och komik, personligt och politiskt. Nu gör han för första gången samma sak på skiva. Än susar skogen – sånger och snack är ett temaalbum om biologisk mångfald, som är både skiva och bok. I samband med detta gör han en föreställning där han blandar material från albumet med både gammalt och nytt.

Under de senaste åren har han turnerat med sina säregna föreställningar för fullsatta hus genom hela landet – på allt ifrån Dramaten till Way out west, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Hösten 2022 kom han till Umeå med tågturnén Än susar skogen, och satte hjärtan i brand hos publik såväl som kritiker.

För att förstå Emils mångsidighet som artist ger utmärkelserna han fått en viss inblick: han har Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, Gustav Fröding-priset för sin lyrik, Karl-Gerhard-priset för sina shower, mängder av miljöpriser och har nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage.

– Mitt i en brinnande värld och en mörk tid känns det viktigare än någonsin att sätta ljuset på det snillrika livet på jorden. Att häpna över det vi har, över den planet som vi så gärna vill ha kvar, säger Emil.

Ferlinpriset 2024 till Emil Jensen

Artisten, låtskrivaren och poeten Emil Jensen tilldelas årets Nils Ferlin-pris! Bland tidigare pristagare märks Tomas Tranströmer, Kristina Lugn, Bodil Malmsten, Lars Norén och Povel Ramel.

Juryns motivering:
Emil Jensen får Ferlinpriset 2024 för att han med en blandning av allvar, humor, försonande värme och formuleringsglädje lyft viktiga samhällsfrågor och den lilla människans berättelse i kamp mot olika förtryck.

— Jag är så oerhört glad och ärad över att tilldelas detta fina pris, och samtidigt full av prestationsångest - tänk vad jag måste göra nu för att leva upp till allt detta! säger Emil Jensen själv.

Foto: Hanna Ekström och Samuel Pettersson

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

När 23 mars

Var Vävenscenen

Pris 150 - 350 kr

Genre Föreställning, Musik, Ord

Längd 2 tim & 20min inkl paus (Paus)

Arrangör Umeå Teaterförening,

Av och med: Emil Jensen
Produktion: United Stage

31 maj – 1 jun

Midsommarnattsdröm

6 jun

En blågul cabaret

15 jun

Spelman på taket

3 sep

Circus Baobab - Yé!

9 okt

VUXENLEKAR - En standup om att inte vilja bli stor

1 – 2 nov

Monstrets tid

Inga evenemang motsvarade de sökkriterier du valt.