Stäng

Du skickas nu till Ticnet

Hoppas bokningen gick bra!

Din webbläsare blockerar popups

Öppna i webbläsare

Encantado - Lia Rodriguez

Encantado är titeln på Lia Rodrigues Companhia de Danças nya skapelse som tar sin början i samband med den hälsokris som orsakas av covid-19. Valet av denna titel föddes ur en önskan att använda magi och besvärjelse för att vägleda kompaniets kreativa process som äger rum i dessa dramatiska ögonblick som Brasilien går igenom nu.

En magisk förtrollning
Ordet ”encantado”, som kommer från latinets incantatus, avser något som är eller har varit föremål för en förtrollning eller en magisk förtrollning. ”Encantado” är också synonymt med förundran, att bli bländad eller fascination. I Brasilien har ordet ”encantado” andra betydelser. Termen avser enheter som tillhör det afroamerikanska sättet att uppfatta världen. De ”encantados”, som drivs av okända krafter, rör sig mellan himmel och jord, i djungler, på klippor, i söt- och saltvatten, i sanddyner, i växter och förvandlar dem till heliga platser.

De är varelser som korsar tiden och omvandlas till olika uttryck för naturen. De har inte känt döden, utan har gått över till en annan nivå och förvärvat magiska krafter som skyddar och helar. De rovdriftshandlingar som hotar livet på jorden, den systematiska förstörelsen av skogar, floder och hav påverkar också existensen för ”encantados”. Det finns inget sätt att skilja encantados från naturen eller dessa varelsers natur.

Så hur kan man förtrolla våra rädslor och få oss att bli en del av kollektivet med närhet till varandra? Hur kan vi förtrolla våra idéer och våra kroppar och omvandla dem till bilder, danser och landskap? För att skapa en ny skapelse måste vi gå in i förtrollningen och engagera oss i olika kompositioner för att möta alla slags levande varelser.

För att skapa agglomerationer och sammansättningar av bakterier, cashewnötter, blommor, protozoer, floder, djur i sötvatten, alger, tusenfotingar, grodor, ormar, tumlare, bin, gräshoppor, svampar, sjöar, undervattensmiljöer, himlar, sol, vind, träd i skogen och växter som odlas i trädgården, virus, nätter, månen, stjärnorna, jorden, luften och vattnet, rörelser som likt entiteter färdas från kropp till kropp. Och människor … människor som är förtrollade och desillusionerade i en oändlig dans.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

När 22 november

Var Black Box, Norrlandsoperan

Pris 80 - 250 kr

Genre Dans, Performance

Längd 1 timme

Arrangör Norrlandsoperan i samarbete med Umeå Teaterförening

Skapat av : Lia Rodrigues

Dansas och skapat av i nära samarbete med: Leonardo Nunes, Carolina Repetto, Valentina Fittipaldi, Andrey da Silva, Larissa Lima, Ricardo Xavier, Joana Lima, David Abreu, Matheus Macena,
Tiago Oliveira, Raquel Alexandre.

Koreografiassistent : Amalia Lima

Dramaturgi: Silvia Soter

Konstnärligt samarbete och bilder: Sammi Landweer
Ljusdesign: Nicolas Boudier
Scenmästare: Magali Foubert and Baptistine Méral
Musik, utdrag: sånger av GUARANI MBYA PEOPLE / Village of Kalipety do T.I. indigenous territory / Tenondé Porã, (som sjöngs och spelades under ursprungsbefolkningens demonstration i Brasilien i augusti 2021 för erkännandet av deras förfäders landområden som befinner sig i riskzonen)
Ljud: Alexandre Seabra
Internationell presentation/Bokningar : Colette de Turville
Produktionskoordinator : Astrid Toledo
Administration : Jacques Segueilla
Produktion Brasilien : Gabi Gonçalves/ Corpo Rastreado
Produktion projekt Goethe Institut : Claudia Oliveira
Sekreterare : Gloria Laureano
Lärare: Amalia Lima, Sylvia Barretto, Valentina Fittipaldi

onsdag 22 november

kl 19:00 - Black Box, Norrlandsoperan

Biljettsläpp 14 augusti

Priser

Ordinarie: 250 kr

Scenpass: 200 kr

Pensionär: 225 kr

Student: 125 kr

Barn/Ungdom: 80 kr

8 – 11 jun

Kartan över oss

15 – 16 jun

Andra person singular

17 jun

Teaterbuss - Wendy & Peter Pan

4 – 6 aug

It's warmer under the snow - Kaaos Kaamos

1 – 2 sep

Remachine – Jefta van Dinther

29 sep – 19 okt

Barrikad

12 okt

ÖSTERGREN OM ÖSTERGREN

8 – 12 nov

Jernbanan

22 nov

Encantado - Lia Rodriguez

6 dec

Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones - Jan Martens

Inga evenemang motsvarade de sökkriterier du valt.