Vems fel är det att just mitt liv gick åt helvete?

Ann Petrén och Lotta Tejle. Två skådespelarikoner på samma scen. Två förvuxna flickor på andra sidan framgången. I ett glittrigt skräckkabinett utspelar sig en komisk och kaotisk psykologisk thriller.

Ungdomen, skönheten, framgången. Allt det där ligger bakom de två systrarna i Emanuelle Davins nyskrivna pjäs In memoriam med Lotta Tejle och Ann Petrén i rollerna. Två skådespelarikoner och publikfavoriter, men också två konkurrenter om samma jobb. Intressanta roller för kvinnliga skådespelare i 60-årsåldern växer inte på träd. Här spelar de två förvuxna flickor i ett glittrigt skräckkabinett till hus. Tragik möter terror möter kaotisk komedi. Systrarna Alice och Vivianne var hyllade divor när det begav sig. I dag ältar de minnen och oförrätter i sitt stora men bortglömda hus. Det är en maktkamp som ingen av dem kan vinna. Och så finns det där minnet ingen av dem vill minnas, det som slog allt i spillror.

In memoriam är inspirerad av 1960-talsthrillern Vad hände med Baby Jane?. Där spelar Bette Davis den forna barnstjärnan Jane och Joan Crawford hennes storasyster Blanche. Den äldre blir framgångsrik skådespelerska som vuxen, samtidigt som Baby Janes popularitet dalar. Pjäsen hämtar också inspiration från The Shining, Stanley Kubricks skräckfilm från 1980 där Jack Nicholson i huvudrollen tar hand om ett stängt hotell vars långa korridorer blir allt suddigare i kanterna.

Det instängda, både i det gemensamma huset men också i sina egna psyken och kroppar, går igen i pjäsen, som började med en idé hos Ann Petrén. Hon kontaktade Lotta Tejle som sa ja och regissören och dramatikern Emanuelle Davin fick frågan om att göra verklighet av idén. I ett bombastiskt fyrverkeri av stora känslor och inre skörhet vrider och vänder pjäsens systrar på frågan: Vems fel är det att mitt liv gick åt helvete? Det blir skuld, skräck och förlåtelse, kvinnligt åldrande, konkurrens och systraskap. Allt samlat i en psykologisk thriller.

COVID-19 information:

För allas trygghet följer arrangören den lokala utvecklingen av Covid-19, och de åtgärder som föreskrivs av lokala myndigheter samt eventuellt ytterligare försiktighetsåtgärder kommer att vidtas. Genom att köpa biljett till detta evenemang samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget, vilket kan inkludera, men inte begränsas till, att bära munskydd och/eller uppvisa bevis på vaccinationsstatus. Uppdatera dig regelbundet på evenemanget och arenans hemsida då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

När 11 mars

Ædnan

Chotto Xenos

Opera (live) på bio - Ariadne på Naxos

Lunch- / middagsteater - Dansa Rennie!

Hitta hem

Alice i underlandet

Head Peace

Rotterdam