Till alla er som saknat Klungans sanslöst skruvade tragikomik har vi ett glädjande besked. Det blir premiär på deras Toppa jaget i Umeå på alla hjärtans dag 2020.

Klungan kommer tillbaka efter sex år med en nyskriven komedi i två akter. Toppa jaget är en existentiell berättelse om att känna sig otillräcklig och att inte känna sig hel som människa.

I Klungans tidigare produktioner har karaktärer avlöst varandra i en kavalkad av scener. Men den här gången är det en berättelse om fyra karaktärer med en sak gemensamt, att dom känner sig otillräckliga, hälften av halv. Toppa jaget är en berättelse om ett storslaget experiment och föverkligandet av drömmen om ett lättare liv och att faktiskt räcka till. I föreställningen suddar Klungan ut gränsen mellan grupp och individ och påstår att en person inte behöver vara en person. Men i så fall, vem blir man då?

Sedan starten 2003 har Klungan tagit nya konstnärliga avstamp inför varje ny produktion. Föreställningarna har turnerat över hela landet och rosats av både kritiker och publik. 2007 inleddes ett långvarigt och lyckat samarbete med regissören/koreografen Birgitta Egerbladh där humor och rörelser fördes samman. Senaste produktionen På rätt sida om okej hade ljud som tema där ett fyrtiotal högtalare fanns utplacerade i publiken. Toppa jaget är ännu ett nytt kreativt steg för Klungan med fördjupning av karaktärer och för första gången är det en sammanhållen berättelse.

Kom och titta!

Med stöd av Kulturrådet och Umeå kommun.

När 3 – 5 september

Var Vävenscenen

Genre Humor, Show, Teater

Längd Ca 2 h 25 min inklusive paus (Paus)