Looptok Cirkus

Fartfylld cirkuskonsert på Idun

En enmansorkester och tre akrobater från några av världens främsta cirkuskompanier. När Looptok Cirkus återvänder till Idun, Umeå Folkets Hus väntar en fartfylld konsert med cirkusnummer av stjärnor från bland annat Cirque de Soleil och Cirkus Cirkör.

En cirkuskonsert med Looptok är precis vad det låter som. En konsert där Looptoks musik möter hisnande cirkusakrobatik med artister i toppklass. Konceptet har redan gjort succé på festivaler och scener som Umefolk, Södra teatern i Stockholm, Stora teatern i Göteborg, Malmöfestivalen och Urkult

Samuel ”Looptok” Långbacka är kompositören och multimusikern som gjort sig känd för musiken till Cirkus Cirkör-föreställningarna Knitting Peace, Borders och Limits, som turnerat världen runt i flera år, och där han själv medverkat på scen. Han har en säregen kompositionsstil där han använder instrument och material från hela världen för att skapa ett unikt ljudlandskap, specifikt för de projekt och teman han arbetar med. Musiken till Borders skapades till exempel med hjälp av skräp och föremål från stranden, undervattensljud, Öresundsbrons akustik, elektroniska ljudlandskap och egentillverkade instrument.

Med sig har Looptok tre cirkusartister från några av världens främsta cirkuskompanier. Däribland Sarah Lett som vi strax innan jul kunde se i Outlines på Vävenscenen och Peter Åberg som medverkat i just Borders och Limits.

PRESSKLIPP:
… en scenupplevelse utöver det vanliga … - Smålandsposten

COVID-19 information:

För allas trygghet följer arrangören den lokala utvecklingen av Covid-19, och de åtgärder som föreskrivs av lokala myndigheter samt eventuellt ytterligare försiktighetsåtgärder kommer att vidtas. Genom att köpa biljett till detta evenemang samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget, vilket kan inkludera, men inte begränsas till, att bära munskydd och/eller uppvisa bevis på vaccinationsstatus. Uppdatera dig regelbundet på evenemanget och arenans hemsida då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

När 8 april

Ædnan

Chotto Xenos

Opera (live) på bio - Ariadne på Naxos

Lunch- / middagsteater - Dansa Rennie!

Hitta hem

Alice i underlandet

Head Peace

Rotterdam