Love songs

Välkommen till en rolig, tragisk och hjärtskärande scenshow om längtan efter de riktigt stora känslorna. Till tonerna av våra mest älskade kärlekslåtar återberättas minnen om bubblande förälskelse, svart sorg och episk romantik.

Love Songs är en helaftonsföreställning om musiken som format vår bild av kärleken och berättelserna som hör till. Det handlar om den första förälskelsen som kändes som den sista, om att vara okysst och om att stanna kvar när man verkligen borde gå. Här får vi höra historien om den omöjliga romansen som spirade i det grekiska flyktinglägret och hur det är att sent i livet inse att man är lesbisk tack vare Kevin Costner och Whitney Houston. Om att gå runt övergiven bland historiska monument i Rom med Mauro Scocco i hörlurarna som enda tröst och om den finska tangolåten som 60 år senare får dig att återuppleva den första kyssen.

Föreställningen görs i samarbete med Sveriges Radio. Tillsammans med Riksteatern har minnen förknippade med kärlekssånger samlats in från människor i hela landet. Med mycket humor och stort allvar iscensätter nu fem skådespelare och artister berättelserna om musiken som fått våra hjärtan att klappa och brista. Räkna med svulstiga ballader, heta känslor och tvära kast mellan mörker och lycka när denna kärleksbomb exploderar!

Love Songs bygger på en pjäsidé av Maja Salomonsson som under åren regisserat flera föreställningar för Riksteatern, sist såg vi hennes fina familjeföreställning Vilka är ni? med Ögonblicksteatern. För manus står Gustav Tegby som är född och uppvuxen i Umeå. Han har skrivit ett tjugotal pjäser som spelats på bland annat Dramaten, Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater och Skuggteatern. 2019 debuterade han som författare med den hyllade romanen Beröringen som utspelar sig i Umeå. På scenen får vi möta en ensemble bestående av Arja Saijonmaa, Frida Beckman, Robert Hannouch, Lisa Hu Yu och Peter Järn.

När 24 mars

Var Idun, Umeå Folkets Hus

Genre Föreställning, Musik, Musikal, Show, Teater

Längd 1 timme 50 min inkl paus (Paus)