Nasty

VRÅL om kvinnokroppen

Ett feministiskt statement som med kraft, styrka och humor fullkomligen vrålar för kvinnors rätt till självbestämmande över den egna kroppen.

Med fokus på de förväntningar, begränsningar och attacker som riktas mot kvinnliga kroppar får vi uppleva en osminkad betraktelse av vår värld. En värld där ondskan gömmer sig i samhällets strukturer – men också i oss själva.

Susanna Leinonen undersöker kvinnors kroppar som ständigt betraktade objekt. Hon visar att motstridiga krav och förväntningar formar alla kvinnliga kroppar. Leinonens verk känns alltid igen på ett krävande och precist rörelsespråk. I Nasty blir den hårt tränade fysiska kroppen en maskin som sträcker sig, böjer sig och knakar för att uppnå sin fulla potential. Men frågan kvarstår: vem får definiera den potentialen?

Finska Susanna Leinonen Company grundades 2001 och har turnerat med Dansnät Sverige två gånger tidigare med föreställningarna Blinded Minds (2013) och SEE|OBEY (2016).

Presscitat

….utterly brilliant and undoubtedly one of the finest contributions to the debate on women’s right to self-determination.
Annikki Alku, Demokraatti

There are plenty of familiar elements of course, Leinonen’s incredibly considered and distinctive movement language, also her executed with unfailing attention to detail. As well as the highly and consistently talented dancers, also the gorgeous visuals and the first-class creative team. And yet, I have never seen her come out with anything quite as outspoken as this. The effect is entirely refreshing.
Tove Djupsjöbacka, HBL

Introduktion kl 18.30 och publiksamtal efter föreställningen, i Bistron

När 23 september

Var Black Box, Norrlandsoperan