Out of Chaos - Gravity & Other Myths

Spektakulär samtidscirkus

Ett av Australiens mest framgångsrika cirkuskompanier är tillbaka i Umeå med en ny kritikerrosad produktion. ”Out of chaos” är en intim och originell scenkonstupplevelse som på ett briljant sätt utforskar cirkusens förhållande till kaos och ordning.

Gravity and Other Myths, har nått världsomspännande framgångar sedan starten 2009. Senast de gästade Umeå var 2019 med braksuccén Backbone. Nu kommer de tillbaka med djärva Out of chaos, en innovativ och humoristisk pärla som tänjer på samtidscirkusens gränser. Föreställningen är en dekonstruktion av cirkusen som uttrycksform, där kärnan utgörs av förhållandet mellan artisterna och deras publik. Här varvas rå och explosiv akrobatik i världsklass med insikter om hur det är att stå på scenen. Effektfull ljud-, ljus- och scendesign bidrar till att skapa en rik helhet som visar varför Gravity and Other Myths är ett av Australiens mest spännande cirkuskompanier just nu.

Out of chaos är en spektakulär föreställning som rör sig mellan ordning och kaos, och mellan de fysiska spänningar som driver mänskliga relationer. Det här är scenkonst du inte vill missa!

Pressklipp:
"A spectacular exploration of circus and its relationship to order and chaos in our lives." - Limelight Magazine

"Conceptually brilliant and sophisticatedly simple... circus with a big, pounding heart and an honest, earthy soul."
- In Daily

"Imaginative, expressionistic, thrilling and aesthetically refined."
- Artshub

Föreställningen rekommenderas från 10 år

Presenteras med stöd av Riksteatern

När 21 april