Soul Chain

20 dansare rör sig tätt ihoplänkade på Stora scenen, som en kedja av kroppar och själar. Men det visar sig att individens beteende alltid har påverkan på gruppen. I höstens största dansupplevelse är ingen människa isolerad.

Tjugo dansare rör sig som en. Individer skiljer sig ibland från svärmen, men sedan smälter de återigen in för att bli en del av det som verkar vara en enda stor organism. En kedja av människor, stilar, karaktärer och känslor. Ilska, passion, längtan, aversion … Varje individs inre kamp utlöser en rad rörelser som ständigt driver fram gruppen.

Under de senaste åren har israeliska koreografen Sharon Eyal erövrat den europeiska dansscenen med sin intensiva stil.

Sharon Eyal föddes i Jerusalem. Hon dansade med Batsheva Dance Company mellan 1990-2008 och började koreografera inom ramen för företagets projekt Batsheva Dancers Create. Eyal hade rollen som associerad konstnärlig chef för Batsheva mellan 2003-2004 och som huskoreograf 2005–2012. Under 2009 började hon skapa föreställningar för andra dansföretag runt om i världen, som: Killer Pig (2009) och Corps de Walk (2011) för Carte Blanche Dance i Norge; Too Beaucoup (2011) för Hubbard Street Dance Chicago; Plafona (2012) för Tanzcompagnie Oldenburg i Tyskland. 2013 lanserade hon L-E-V med sin långvariga samarbetspartner Gai Behar.

Introduktion kl 18.30 i Bistron inför varje föreställning

När 4 – 5 december