Stäng

Du skickas nu till Ticnet

Hoppas bokningen gick bra!

Din webbläsare blockerar popups

Öppna i webbläsare

Två och en Steinway

Magisk vinterkväll med Mikael Wiehe, Edda Magnason och Jan Lundgren

Den 14 december gästas Idun av tre musiklegendarer: Mikael Wiehe, Edda Magnason och Jan Lundgren, med konsertföreställningen ”Två och en Steinway”. Trion bjuder på en kväll med musikaliska möten, roliga samtal och klassiker vi minns. Perfekt tidig julklapp till dig själv, eller till den som förtjänar att bli lite bortskämd!

Konsertföreställningen Två och en Steinway bygger på det klassiska musikprogrammet Två och en flygel som sändes på SVT från mitten av 70-talet fram till slutet av 90-talet. Här fick många av våra mest folkkära artister och kulturpersonligheter mötas i musik och samtal med pianisten Bernt Egerbladh.

”Det känns spännande att få möjligheten att ta upp en fortsättning på det legendariska programmet Två och en flygel som Bernt Egerbladh en gång skapade. Jag gör det på mitt sätt, och det är fantastiskt roligt att få fortsätta på turné efter succén på Maximteatern hösten 2022. Edda och Mikael tillhör mina favoriter, så jag ser verkligen fram emot våra samtal och musicerande tillsammans”, säger Jan Lundgren.

Mikael Wiehe
Mikael är känd från Hoola Bandola Band som han startade 1970 tillsammans med bland annat Björn Afzelius – med låtar som Fred och Vem kan man lita på?. Han har sedan dess släppt ett 30-tal album och samarbetat med många svenska artister i olika konstellationer. Utöver eget låtskrivande är han också känd för att ha tolkat Bob Dylan, vars låtar han givit ut på tre album. Wiehe har genom hela sin karriär varit politiskt aktiv. 2001 startade han Stiftelsen Hela Sverige - Artister mot Nazister, vilken han sedan var med och drev fram till 2011.

Edda Magnason
När Edda släppte sitt första album beskrevs hon som "en musikpersonlighet av stora mått, intuitiv, intelligent och poetisk" (DN, 2010). Hon fick sitt stora genombrott 2013 då hon spelade Monica Zetterlund i filmen Monica Z som sågs av fler än 500,000 biobesökare och såldes till över 23 länder. För rollen vann hon en guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll. Hon har genom sin karriär släppt ett flertal album och tilldelats många fina musik- och kulturutmärkelser. På skivan The Saint av Forest och Crispian gästar hon med en av Wiehes låtar: Älska mej, Bill. Och nu möts de i verkligheten.

Jan Lundgren
Jan är en av våra främsta jazzpianister och kompositörer. Han är konstnärlig ledare för Ystad Jazzfestival samt för den legendariska jazzklubben Montmartre i Köpenhamn. Som pianist och kompositör har han varit en av pionjärerna att frigöra europeisk jazz från den amerikanska och banat väg för generationer av musiker som följt efter honom. 1996 gav han ut debutalbumet Conclusion och har sedan dess släppt ett 50-tal album och medverkat i en rad olika projekt med framstående musiker över hela världen.

Tillsammans ger trion en magisk vinterkväll i musikens tecken.

Det gäller inget väskförbud på denna föreställning.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

När 14 december

Var Idun, Umeå Folkets Hus

Pris 445 - 495 kr

Genre Musik

Längd 2 tim 10 min (Paus)

Arrangör Umeå Teaterförening

Medverkande: Edda Magnason, Mikael Wiehe, Jan Lundgren
Produktion: Villman Produktion

2 maj

Ingen vet alls hur jag har det - Iiris Viljanen och Stina Ekblad

6 – 7 maj

Lunch-/Middagsteater: Violet Green

11 maj

Opera (live) på bio – Madama Butterfly

23 maj

Vajlett och Rut

25 maj

Baba Karam

31 maj – 1 jun

Midsommarnattsdröm

6 jun

En blågul cabaret

15 jun

Spelman på taket

3 sep

Circus Baobab - Yé!

9 okt

VUXENLEKAR - En standup om att inte vilja bli stor

1 – 2 nov

Monstrets tid

Inga evenemang motsvarade de sökkriterier du valt.