UEFF: Sing Along - Les Misérables

Sjung med på Umeå Europeiska Filmfestival

Sing Alongen har blivit en tradition på Umeå Europeiska Filmfestival. Inför förra årets festival utsågs den Oscarsbelönade filmatiseringen av Les Misérables genom en digital omröstning. Nu kan vi äntligen genomföra den. Smäktande ballader, mäktiga körsånger och komiska berättarnummer bara väntar på att sjungas med till i detta maffiga musikalepos.

Med 1800-talets Frankrike som skådeplats berättar Les Misérables en fängslande historia om krossade drömmar och olycklig kärlek, passion, offer och försoning – en tidlös saga om den mänskliga själens odödlighet. Hugh Jackman spelar ex-fången Jean Valjean, jagad sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert efter att en gång ha brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines unga dotter, Cosette, förändras deras liv för alltid.

Kvällen inleds med en gemensam sånguppvärmning, där sångglädje och avslappning står i fokus.

Sing Alongen är en programpunkt under Umeå Europeiska Filmfestival. För att se filmer under festivalen krävs medlemskap. Du får ditt medlemskort gratis första gången du köper eller hämtar ut en biljett.

Filmen spelas på engelska med engelsk text.

När 25 november

Var Väven

Genre Festival, Film, Musikal

Längd ca 3 tim 20 min (Paus)

Arrangör Umeå Europeiska Filmfestival och Umeå Teaterförening

Regi Tom Hooper
Medverkande Hugh Jackman, Russel Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter, Eddie Redmane m.fl.

Cold Blood - Inställd

11 dec – 15 jan

Teaterresa: Musikanternas uttåg - Fullbokad!

Julfest med Franska Trion

Dans (live) på bio - Svansjön

Outlines

Sörjen som blev