Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Kartan över oss

En existentiell hörlursvandring genom ditt inre landskap


Framtiden kommer, snart är den här. Stormarna rider oss och den inre kompassnålen snurrar. Har vi gått vilse eller är vi på väg att hitta rätt? Närmar vi oss Jordens kant eller har vi redan trillat över den? En kamp om redan existerande kartor. Kanske behöver vi en ny?

Vad känner du när du tänker på framtiden? Vad händer när du rör dig genom den? För första gången bjuder Riksteatern in till en GPS-programmerad ljudpromenad i landsomfattande format. Kartan över oss är en existentiell hörlursvandring genom det inre landskap som uppstår när vi försöker tänka på framtiden. Du väljer själv din väg. För varje plats du besöker växer kartan och berättelsen.

Det konstnärliga teamets medlemmar Lisa Färnström, Joakim Rindå och Hampus Norén känns igen från tidigare produktioner som Nationalparken, Landet Inuti, Sång till välfärden, Fäboland och Vi som bor här.

Kartan över oss är ett existentiellt vandringsdrama med dig själv i huvudrollen. Du tar med dig skor för ca 2 km stadsvandring, en smartphone och hörlurar. Vi hjälper dig komma igång på plats innan föreställningen sätter igång. Kartan över oss avslutar Riksteaterns två tematiska spår Demokratins gränser och Människa och natur.

För att uppleva verket använder du din egen mobil och egna lurar. Mobilen behöver ha tillgång till internet och GPS. Föreställningen innefattar ca 2 km promenad i stadsmiljö.

Biljetterna är gratis och begränsade till max två biljetter per bokning. Önskar du boka en vandring för en grupp, vänligen kontakta stefan@umeateaterforening.se.

Röster från de som gått vandringen tidigare:
Det var en fantastisk och tankeväckande upplevelse. Skrämmande, lärorik och hoppfull på samma gång. Just att fysiskt flytta sig, tvingas ta ställning var kraftfullt. Jag lärde känna mig själv bättre! Jag rekommenderar verkligen denna vandring. Ett tips är att dela upplevelsen med en vän för efteråt är det skönt att få sätta ord på det en varit med om. - Sara Rydberg

Kartan över oss var en fin, inspirerande och lite läskig upplevelse. Den fick mig att tänka på de stora frågorna om vad jag värderar i livet och vad min och människans riktning och syfte på jorden är. Det var helt klart över förväntan och trots lite strul med tekniken i början (som var väntat när publiken själva ansvarar för den delen) så flöt allt på fint. Genom att få vandra och lyssna i en miljö som annars är min vardag så kunde jag också relatera starkare till föreställningen och jag ser fram emot att få uppleva liknande saker i framtiden! - Filip Tapper

Jag kände mig överraskad och inspirerad av konceptet, det kändes annorlunda att gå en hörlursvandring…och tänk att jag fixade den! Det var speciellt att själv uppleva men också bidra till totalupplevelsen av Kartan över oss. Jag återkommer lite nu och då till frågeställningar som berördes under vandringen, frågorna engagerade mig och de var intressanta och relevanta för mig. - Annelie Ekbäck Nordström

Kartan över oss var en mjuk ögonöppnare till en ganska hård insikt om framtiden. Att strosa omkring i Umeå centrum och lyssna till tankar om framtiden, samtidigt som en ser skolbarn leka, pensionärer som går med sina rullatorer eller A-lagare som hänger i parken och hela tiden tänka hur kommer deras framtid att se ut, hur kommer min framtid att bli och hur ska ens barn kunna fortsätta leka i framtiden. Det var en bra insikt om eftervärlden som gjorde att en började tänka i ett lite mer trivsamt tempo. Kartan över oss är något som alla borde gå. Nu väntar jag på uppföljaren. - David Forsman

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 10 April – 3 June

Where Samling i Rådhusparken

Price 0 kr

Genre

Length ca 1h, 30 min (och 2 km)

Organizer Umeå Teaterförening, Väven, ABF

Koncept & manus Lisa Färnström, Joakim Rindå
Komposition & ljuddesign Hampus Norén
Medverkande Du, i huvudrollen

1 – 2 Oct

The Sea Within

11 – 12 Oct

Lunch- / middagsteater - Anna-Lotta Larsson: Lovsång till kärleken

20 – 21 Oct

La Galerie

22 – 23 Oct

BLKDOG

19 – 20 Nov

Transplantation

1 Dec

Partita No2 – Sei Solo

6 – 7 Dec

Lunch- / middagsteater - Som ett jävla solsken

9 – 11 Dec

Cold Blood

19 Jan

Greatest hittills - Ronny Eriksson

8 Feb

Middagsteater - Hans-Ola Stenlund: Skuggan

27 – 28 Mar

ART

2 – 3 May

Lunch- / middagsteater - Gunnar Eklund: Huset

12 – 14 May

Klungan - Toppa jaget

18 Sep

Hon vars hjärta var som mitt

No events matched entered search criteria.