Stäng

Du skickas nu till Ticnet

Hoppas bokningen gick bra!

Din webbläsare blockerar popups

Öppna i webbläsare

Ålevangeliet

Ålevangeliet på operascenen


Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk har blivit oratorium för solister, kör och orkester. Stina Oscarson har skrivit librettot och musiken har komponerats av Emmy Lindström.

Ålen har givit upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen som varken Aristoteles eller Sigmund Freud lyckades förstå sig på. Nu dör ålen ifrån oss och mysteriet förblir kanske olöst. Patrik Svenssons Ålevangeliet är också en historia om en pojke och hans far och om hur ålen blev deras gemenskap. Och en berättelse om ursprung, öde, livet och dess förvandlingar och om mötet med döden. Ålevangeliet har översatts till 35 språk och har mottagit en mängd utmärkelser som till exempel Augustpriset (2019) och National Outdoor Book Award (2020). Den har också blivit vald till en av årets bästa böcker av New York Times, Time Magazine, The Times & Sunday Times, Washington Post med flera.

– Det är en spännande utmaning att ta sig an denna tolkning av Patrik Svenssons poetiska, hisnande bok om ett Sverige och en värld i akut förändring. En bok älskad av många. Med Stina Oscarsons libretto och Emmy Lindströms vackra, klangfulla musik ställer vi de stora frågorna i en spännande scenisk form, säger Tobias Theorell, regissör.

Ålevangeliet framförs som sceniskt oratorium med fyra solister varav tre sångare och en musiker på instrumentet EWI samt kör och Norrlandsoperans orkester.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

 

När 22 – 24 september

Var Konsertsalen, Norrlandsoperan

Pris 80 - 350 kr

Genre Föreställning, Opera

Längd ca 2 tim, 15 min (Paus)

Arrangör Norrlandsoperan, Umeå Teaterförening, Sensus

Musik: Emmy Lindström
Libretto: Stina Oscarson utifrån Patrik Svenssons verk "Ålevangeliet"
Musikalisk ledning & dirigent: Marit Strindlund
Regi: Tobias Theorell
Scenografi & kostymdesign: Ulla Kassius
Ljusdesign: Åsa Frankenberg
Maskdesign: Theresia Frisk

MedverkandeLinnea Andersson, Emil Jonason, Georg Källström, Olle Persson, samt lokal kör och orkester

Produktion: Folkoperan, Norrlandsoperan, Riksteatern, Malmö Live

Inga evenemang motsvarade de sökkriterier du valt.