Den overkliga sanningen om Bob Hund

Döda återuppståndna för ett sista gnabb

32 år av kollektivt gnabb, bekräftelsebehov och förvirring kring datum och tider blir till en tragikomisk föreställning när bandet Bob hund tar oss med på en musikalisk resa genom deras liv som artister.

Bob hund återuppväcks från de döda, de har oavklarade saker att ta itu med innan de kan finna frid. Bandet behöver, en gång för alla, göra upp om när, var och hur de egentligen bildades? Var de faktiskt genomförde sin första konsert? Och, framförallt: reda ut vem i bandet som egentligen stjäl all uppmärksamhet. Hur får man sex personer som inte passar ihop att passa ihop? Platsen för denna publika bearbetning, och föreställningens turnépermiär, sker här i Umeå på vår egen Idunteater. Givetvis ackompanjerat av bandets bästa låtar.

- Vi testar våra överreaktionsförmågor inför publik. Om vi råkar börja gräla kan vi dessutom ta betalt för eländet, i stället för att på demokratiskt vis tjafsa varandra hålögda i replokalen oavlönade. Sanningen är overkligare än någonsin, säger Bob Hunds Thomas Öberg.

Bob hund grundades 1991 och har vid ett flertal tillfällen kallats för Sveriges bästa liveband. Deras stora genombrott skedde 1998 med albumet Jag rear ut min själ!
Allt ska bort!!! Gruppen består av, Tomas Öhberg (sång), Johnny Essing (gitarr), Conny Nimmersjö (gitarr, sång), Mats Hellquist (bas), Jonas Johansson (synth, sång) och Christian Gabel (trummor). De har sammanlagt gett ut över 40 album, EPs och singlar.

Föreställningen Den overkliga sanningen om Bob Hund är skriven av Hanna Nygren, regisserad av Kajsa Giertz och Helle Damgård har stått för kostym och dekor.

När 27 januari

Var Idun, Umeå Folkets Hus

Genre Musik, Show, Teater

Längd ca 1h, 30 min

Arrangör Umeå Teaterförening, Kulturföreningen Humlan, ABF

Manus: Hanna Nygren
Regi: Kajsa Giertz
Kostym och dekor: Helle Damgård.

Medverkande: Tomas Öhberg (sång), Johnny Essing (gitarr), Conny Nimmersjö (gitarr, sång), Mats Hellquist (bas), Jonas Johansson (synth, sång) och Christian Gabel (trummor)

5 feb – 16 jun

Andra person singular

SLICK

14 – 15 feb

Lunch- och middagsteater - Frida Uhl

Det är synd om män i skor

Never Twenty One – Smaïl Kanouté/Compagnie Vivons

#jeanne

Opera på bio - Rosenkavaljeren

Out of Chaos - Gravity & Other Myths

Titta pappa, en död cirkus!

Ödeläggaren

Sylph – Halla Ólafsdóttir