Stäng

Du skickas nu till Ticnet

Hoppas bokningen gick bra!

Din webbläsare blockerar popups

Öppna i webbläsare

Ödeläggaren

Ödeläggelsen av ett liv


En berättelse om ont och gott, om mentala övergrepp och förnekelse. Om ett livsrum som krymper bit för bit. ”Ödeläggaren” är en dramatisering av Christina Herrströms självutlämnande bok, som bygger på en sann historia.

En dag knackar det på Christinas dörr. Utanför står en man hon träffat i kyrkan. I handen håller han en påse med tillhörigheter – och sin sexåriga son. De saknar bostad och har ingenstans att ta vägen, kanske kan Christina hjälpa dem? Mötet i dörren kommer visa sig vara ödesdigert. Mannen och sonen flyttar in och tre år senare har Christina kastats ut i fattigdom och tvingats lämna sin bostad. Hur kunde det gå så här?

Genom dagboksanteckningar och minnesfragment läggs ett intrikat pussel, och en bild framträder. Den visar hur en framgångsrik och självsäker människas liv infiltreras, tas över och smulas sönder av den som har förmågan att se svagheter och viljan att utnyttja dem.

Berättelsen vecklas ut genom storartat skådespeleri, med välkända Maria Kulle ensam på scenen i rollen som Christina. Kulle har medverkat i en rad olika produktioner för både teater och TV – däribland SVT:s dramaserie Fröken Frimans krig. Hösten 2022 gjorde hon en hyllad rollgestaltning av en av systrarna i Riksteaterns pjäs Tre lite äldre systrar.

Lisa Lindén har skrivit manus efter Christina Herrströms självbiografiska bok. Herrström, den folkkära roman- och manusförfattaren som ligger bakom bland annat TV-serierna Ebba och Didrik, Glappet och Tusen gånger starkare, väckte stor uppmärksamhet med Ödeläggaren. Det är en berättelse som berör och upprör.

Syntolkning erbjuds till föreställningen. Info och anmälan: SRF Västerbotten, 090-18 96 33, vasterbotten@srf.nu


---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

När 27 april

Var Vävenscenen

Pris 100 - 200 kr

Genre Föreställning, Teater

Längd 1 tim, 50 min (Paus)

Arrangör Umeå Teaterförening

Regi: Karin Kickan Holmberg
Manus: Lisa Lindén efter Christina Herrströms bok
Dramaturg: Ninna Tersman
Medverkande: Maria Kulle
Produktion: Riksteatern

2 maj

Ingen vet alls hur jag har det - Iiris Viljanen och Stina Ekblad

6 – 7 maj

Lunch-/Middagsteater: Violet Green

11 maj

Opera (live) på bio – Madama Butterfly

23 maj

Vajlett och Rut

25 maj

Baba Karam

31 maj – 1 jun

Midsommarnattsdröm

6 jun

En blågul cabaret

15 jun

Spelman på taket

3 sep

Circus Baobab - Yé!

9 okt

VUXENLEKAR - En standup om att inte vilja bli stor

1 – 2 nov

Monstrets tid

Inga evenemang motsvarade de sökkriterier du valt.