Pappa, make och krigsförbrytare

Nyskrivet, gripande drama baserat på intervjuer med en man dömd för krigsförbrytelser.

Innan kriget hade han allt; en dotter och fru som han älskade och skämde bort, vänner och jobb. Men när oroligheterna började i landet 1992 förändrades allt. På dagarna levde han i en normal tillvaro; spelade basket med sin dotter på gården, tog hand om trädgården och lagade mat.

Men på kvällarna åkte han iväg med den paramilitära gruppen och brände ner byar, begick systematiska våldtäkter, avrättade kallblodigt flera människor samt närvarade vid åtskilliga avrättningar. Han begick handlingar som han tidigare inte någonsin trott var möjliga. Han försökte därefter återvända till ett vanligt familjeliv, men rättvisan hann ikapp honom och han greps inför sin dotter.

Efter succén Var är mitt hem är Danjin Malinovic tillbaka med ett nyskrivet drama baserat på intervjuer med en man dömd för krigsförbrytelser i forna Jugoslavien. Tillsammans med skådespelaren, sångaren och musikern Fikret Çeşmeli framför Danjin Malinovic med ord, sång och musik historien om hur en vanlig familjefar på grund av speciella omständigheter, byter liv och begår fruktansvärda brott. Hur kunde det bli så? Existerar monster eller enbart människor som under vissa omständigheter kan göra monstruösa saker? Vad är dom socialpsykologiska förklaringar till varför människor kan begå hemska brott mot andra människor?

När 3 februari

Var Studion, Umeå Folkets Hus