Play 3.0 - INSTÄLLT

Sirqus Alfon är tillbaka

Sirqus Alfon förenar gatuteaterns publikinteraktion med sin passion för innovativ teknologi. I Play 3.0 utforskar de lekens värld med iPad-masker, vilda cirkuskonster och elektropop.

Berättelsen om Sirqus Alfon börjar på Prags, Köpenhamns och Berlins gator. Ett kompisgäng som snabbt fångar publikens uppmärksamhet och tar med sig den viktiga interaktionen med publiken till de stora scenerna. Otyglad galenskap, vilda cirkuskonster, videospelsestetik och stor passion för innovativ teknik har renderat gruppen
utmärkelser som Overall Pick of the Fringe Award på Adelaide Fringe och Best Circus på World Fringe i Perth. Med sin högteknologiska samtida cirkus har de också hänfört och överraskat publik och domare i America’s got talent och i World’s got talent i Kina.

Nu kommer Sirqus Alfon med en ny uppsättning för alla mellan 7 och 107 år. Play 3.0 utspelar sig i en surrealistisk värld där punkig elektropop möter laser, artificiell intelligens och en stor portion humor.

– Vi spelar ganska brett. Vi når ut till barn, vi når ut till vuxna och dessutom har vi lyckats pinpointa den här techgenerationen med vår estetik men också charm och energi, säger Erik Rosales.

Med teatermasker i form av bildskärmar uppgraderar Sirqus Alfon ett av teaterns äldsta grepp. Den sceniska illusionen förhöjs när den fysiska skådespelaren går in i den animerade scenografin – utan att förlora teaterns element av live och osäkerhet, av här och nu.

Sirqus Alfon vill övertyga sin publik om att allt är möjligt, som det ju är i den operfekta lekens värld. En värld som hela tiden finns nära, men som lätt glöms bort i en samtid som strävar efter perfektion. I mötet mellan det digitala automatiserade och det mänskligt operfekta söker och finner Sirqus Alfon sin magi.

Erik Rosales, Henrik Strindberg och Martin Östman ger föreställningen på svenska, finska, danska, norska, engelska, bosniska, turkiska, persiska, arabiska, jiddish, romani chib – och helt utan språk.

– Man kommer att få Sirqus Alfon – men man kommer också få något nytt, säger Erik Rosales.

När 17 november

Var Ersboda Folkets Hus

Genre Cirkus, Magi, Show

Längd ca 1 timme