Stäng

Du skickas nu till Ticnet

Hoppas bokningen gick bra!

Din webbläsare blockerar popups

Öppna i webbläsare

Straighta besked

Drömjobbet, drömtjejen och drömmen om ett annat liv


Det är kärlek vid första ögonkastet när Lina och Amina möts. Men vad gör man när man håller en annans liv i sina händer? En romantisk komedi om asylrätt och lesbisk kärlek.

Lina och Amina. Två personer i en bar och kärlek vid första ögonkastet. Det sa bara klick. Men dagen efter den första natten tillsammans ses de igen i en helt annan situation. Lina är handläggare på Migrationsverket och Amina är asylsökande. Nu sitter de mittemot varandra vid ett skrivbord där Aminas öde kommer att avgöras. Straighta besked är en romantisk komedi med en allvarlig botten av Björn Elgerd.

– I grund och botten är det en kärlekshistoria som ställer frågan: Vad är man beredd att göra för en annan människa på riktigt? säger han.

Regissören Anna Novovic beskriver sig själv som en ”rom-com-junkie” som älskar filmer som Fyra bröllop och en begravning.

– Berättelseformen gör att man blir så engagerad, det finns en värme och lätthet och det är spännande hela tiden, säger hon.

I rollerna som Amina och Lina ser vi Sandra Medina och Karin Bengtsson. Sandra Medina är skådespelare och dansare som de senaste åren varvat mellan produktioner på Unga Klara, Stockholms stadsteater, Lumor teater och egna Bastardproduktion. Karin Bengtsson har de senaste åren spelat på Dramaten, Turteatern och Orionteatern. De två spelar ett omaka par där en vill rädda världen och den andra har sett världen. En av dem har lovat att aldrig bryta en regel medan den andra inte har sett någon annan utväg. Vad händer om man följer sitt hjärta och struntar i allt annat?

Ett flertal roller, bland dem barägaren Tuborg, alfahannen Sonny och presentshopsägarinnan Deniz spelas av Sofia Bach och Mitja Sirén. Sofia Bach är bekant från mängder av film- och tv-sammanhang som Äkta människor, Parlamentet, Maria Lang och All Inclusive men känner sig mest hemma på scenen där hon bland annat spelat på Riksteatern och på flera privatteatrar. Umeåpubliken såg finländske skådespelaren Mitja Sirén i Noréns Episod 2018. Hans hemmascen är Svenska teatern i Helsingfors som samarbetar med Riksteatern och Västmanlands Teater i denna uppsättning.

Panelsamtal med Svenska Kyrkan Umeå
Efter föreställningen blir det panelsamtal i Vävenfoajén om HBTQ- och asylfrågor tillsammans med Svenska Kyrkan Umeå. – Utifrån vilka kriterier prövas asylärenden? Hur bevisar du en ”genuin” tro eller sexualitet som du riskerar att förföljas för? Vem är kvalificerad att fatta besluten som avgör människors framtid?


---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

När 14 november

Var Vävenscenen

Pris 95 - 190 kr

Genre Föreställning, Humor, Teater

Längd ca 1 tim, 50 min (Paus)

Arrangör Umeå Teaterförening, Svenska kyrkan Umeå

Manus: Björn Elgerd
Regi: Anna Novovic
Scenografi/kostym: Marcus Olson
Medverkande: Sofia Bach, Karin Bengtsson, Sandra Medina, Mitja Sirén
Produktion: Riksteatern, Västmanlands Teater, Svenska Teatern i Helsingfors

9 – 11 dec

Cold Blood - Inställd

11 dec – 15 jan

Teaterresa: Musikanternas uttåg - Fullbokad!

11 dec

Julfest med Franska Trion

17 dec

Dans (live) på bio - Svansjön

17 – 18 dec

Outlines

13 – 14 jan

Sörjen som blev

19 jan

Greatest hittills - Ronny Eriksson

29 jan – 11 feb

Sällskapsresa till Golgata

8 feb

Middagsteater - Hans-Ola Stenlund: Skuggan

17 feb

Stortorget

25 – 26 feb

Pippi Långstrump

23 – 26 mar

Rotterdam

27 – 28 mar

ART

6 – 7 apr

Barnen från Frostmofjället

2 – 3 maj

Lunch- / middagsteater: Huset

5 maj

Sarah Klang

12 – 14 maj

Klungan - Toppa jaget

18 sep

Hon vars hjärta var som mitt

Inga evenemang motsvarade de sökkriterier du valt.